logo
Tussentijdse toets
Aan het einde van module 3 van je rijopleiding leg je bij het CBR een tussentijdse toets af. Hierbij beoordeelt een examinator van het CBR in hoeverre je de eerste drie modules van je rijopleiding beheerst. Je kunt niet zakken voor je tussentijdse toets, maar je kunt wél een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen verdienen! Na de tussentijdse toets geeft de examinator je advies over de onderdelen waaraan je extra aandacht moet besteden. Zo kun je je rijopleiding efficiënt vervolgen.

Voordeel: je doet examenervaring op
Bij de tussentijdse toets ervaar je wat er bij het officiële praktijkexamen van je wordt verwacht. Hierdoor zul je straks minder last van zenuwen hebben: ideaal voor leerlingen met examenvrees!

Voordeel: je krijgt een second opinion
De examinator van het CBR is onafhankelijk. Je kunt van hem of haar dan ook een eerlijk oordeel over je vorderingen verwachten.

Voordeel: je kunt een vrijstelling verdienen
Tijdens de tussentijdse toets moet je laten zien dat je de bijzondere verrichtingen beheerst. Doe je dat goed, dan verdien je daarmee een vrijstelling voor je officiële praktijkexamen!

Voordeel: je resultaten tellen mee
Bij het officiële praktijkexamen wegen de resultaten van de tussentijdse toets mee. De ervaring leert dat dit meestal gunstig uitpakt.

Niet vergeten mee te brengen
• Je ID of paspoort
• De oproep van het CBR voor je TTT (Tussentijdse Toets)
• Je zelfreflectieformulier (zorgt VABO voor)